PE-svetsning

Kontakta oss för mer info

Stumsvetsning och elektromuffsvetsning av PE-rör

Vi utför både stumsvetsning, och elektromuffsvetsning av PE-rör i alla storlekar och för olika användningsområden, exempelvis vattenrör, gasledningar, sprinklersystem och fjärrkyla.

Stumsvetsning innebär att rörets ändytor sammanfogas genom att ytorna smälts samman och pressas ihop under tryck. Vi kan oftast utföra svetsarbeten direkt på plats. Det är då viktigt att rören lagras på ett rent, torrt och jämnt underlag. En elektrosvetsmuff är en typ av svetsmuff som används inom elektromuffsvetsning. Den är vanligtvis tillverkad i plast med koppartrådar som sammanfogar PE materialet och skapar ett homogent rör.

Vi på Svatek har lång erfarenhet av sammanfogning av rör genom svetsning och anpassar alltid arbetet efter dina förutsättningar, behov och önskemål. Alla våra svetsare är certifierade plastsvetsare (EN 13067). Välkommen att kontakta oss för mer information.

Vanliga frågor

PE är en förkortning av Polyeten som är ett svetsbart plastmaterial och används oftast till tryckledningar. Fördelarna med PE är främst att det har god slitstyrka, är rostfritt och har en minimal fuktabsorption.
?Hur lång tid tar det att svetsa i PE-rör?? beror främst på vilka dimensioner som ska svetsas. Desto större dimension desto längre tid tar det att svetsa.

Läs vidare

Mer info    Bildgalleri