Roslagsvatten valde relina med Formpassade rör till samtliga nyttigheter

Projektnamn2276 - Fritidsvägen
BeställareRoslagsvatten
MetodFormpassade rör
Längd930m
DimensionDN150 & DN225
MaterialSegjärn / Betong

Roslagsvatten valde att renovera alla sina nyttigheter med Formpassade rör längs Fritidsvägen i Ekerö kommun. Efter flera år av återkommande vattenläckor och avloppsstopp bedömde Roslagsvatten att ledningarna längs fritidsvägen var i sådant dåligt skicka att det behövde åtgärdas. Valet föll på formpassade rör i PE för vattenledningen och formpassade rör i PVC på dag- och spillvattenledningarna.

Eftersom vägen är smal och dessutom används som genväg av skolungdomar till en närliggande skola, föredrog vi en lösning som påverkar framkomligheten så lite som möjligt. Samtidigt försöker vi minska vår miljöpåverkan så mycket som möjligt. Därför var det ett naturligt val att välja en metod som minskar antalet och omfattningen av schakter säger Alexander Wafa på Roslagsvatten

Hur tycker ni arbetet har gått?

”Snart halvvägs igenom har arbetet flutit på bra, trots några oklarheter i underlaget från vår sida (gamla kartor) har samarbets- och lösningsviljan funnits hos både SVATEK och Roslagsvatten, vilket klart underlättat projektet”

Beställare: Alexander Wafa, Roslagsvatten

Bildgalleri