Schaktfritt i Helsingborg

 Projektnamn:Relining vattenledning Bergaliden, Helsingborg 
 Beställare:NSVA
 Längd:ca 900 m 
 Dimension:DN 250 mm / 300 mm / 350 mm 
 Material:Gjutjärn 
 Metod:U-Liner PE 100 SDR 17 

Helsingborg har ett gammalt vattenledningsnät. Ledningarna i Bergaliden blev lagda vid förra sekelskiftet och har på senare år drabbats av ett antal läckor. 

Ledningarnas dimension gör att konsekvenserna blir dramatiska vid ett ledningsbrott. Dessutom har Helsingborgs Lasarett en av sina matningar från ledningen i Bergaliden. Sedan var trafiken ytterligare en faktor att ta särskild hänsyn till eftersom Bergaliden är en av de större genomfartslederna i Helsingborg med ca 12000 fordon per dygn i genomsnitt.

Ledningen anslöt mot en DN 400 mm huvudvattenledning i korsningen Bergaliden - Södergatan. Den första etappen var DN 350 mm för att sedan övergå till DN 300 mm på den övre delen mot Södra Vallgatan. Även en DN 250 mm i Lilla Bergaliden förnyades i samma projekt.

« Tillbaka

Teknikdagar 2016

Smart infolagring, förebyggande underhåll och schaktfri förnyelse är självklarheter för den som vill få mest för pengarna. Men det gäller att ha rätt kompetens och veta vilka genvägar som finns. Våra teknikdagar ger dig just den kunskap du behöver.

Tips för dig som projekterar.

Vad är viktigt att tänka på när jag projekterar för schaktfri teknik?

Ett komplicerat problem, en enkel lösning

Läs om hur Primus Line löste problemen med en läckande vattenledning i Slottsbron.

Vad andra säger om oss

”Scandinavia VA-Teknik är en pålitlig leverantör. Dom gör sitt jobb och levererar det dom har lovat. Vi använder dom minst en gång per år.”

Mats Fridlund, Växjö kommun