NSVA testar ispiggning

2015-12-11

Under hösten testades för första gången i Sverige metoden ispiggning. Testet gjordes av NSVA i norra Billesholm, i ett område där vanlig vattenspolning inte gett tillräckligt bra resultat.

Metoden innebär att is-slurry trycks genom ledningen och drar med sig fällningar och bakterietillväxt som finns på insidan av vattenledningen. Isen samlas upp och renas efter att den använts. Ispiggning har framgångsrikt använts i bl.a. Storbritannien, Australien och Holland. Ispiggningen i Billesholm utfördes av det brittiska företaget Aqualogy.

En hel del frågor kvarstår efter testet. Ispiggning är kostsamt och har hög etableringskostnad. Därför finns behov av en jämförande studie mellan ispiggning och luft/vattenspolning.

« Tillbaka

Nytt från oss

2016-11-04

Lyckad inledning för teknikdagar kring ledningsnät

Under oktober och november genomför Aarsleff, Scandinavia VA-Teknik, Svapipe och VA-utveckling ett antal teknikdagar i hela Sverige, från Piteå i norr till Växjö i söder.

2016-09-09

Vi söker en entreprenadsäljare till Stockholmsregionen

Scandinavia VA-Teknik förstärker sin marknadsnärvaro i Stockholmsregionen. Vill du bli en del av en expansiv division?

2016-06-07

Teknikdagar 2016

Smart informationslagring, förebyggande ledningsunderhåll och schaktfri förnyelse är självklarheter för den som vill få mest för pengarna. Men det gäller att ha rätt kompetens och veta vilka genvägar som finns. Våra teknikdagar ger dig just den kunskap du behöver.

2016-05-24

Vi söker en Anläggningstekniker-VA-tekniker

Scandinavia VA-Teknik förstärker sina produktionsteam i Sverige med ytterligare en tekniker. Som tekniker ingår du i ett team bestående av 5-8 kompetenta medarbetare. Teamet utför lednings-förnyelse på plats hos våra kunder. Projekten varierar i omfattning och tid, arbetet är förlagt till olika orter i Sverige

Vad andra säger om oss

”Tiden är viktig, framför allt när vattenledningar ska relinas. Scandinavia VA-Teknik förstår hur det fungerar och kan ofta komma med kort varsel.”

Jens Olsén, Lessebo kommun