”Plötsligt försvann bilen i ett hål i gatan”

2015-03-05

Den gamla blyade gjutjärnsledningen i Hamngatan spelar en viktig roll i Simrishamns avloppsnät, men hade ställt till en hel del problem. Vid en av läckorna underminerades marken och en bil hamnade i det hål som plötsligt öppnade sig.

Men att gräva upp främsta turiststråket under sommaren för att renovera en tryckavloppsledning fanns inte på kartan. Hela Hamngatan är dessutom stensatt, och att återställa dekorativ, hantverksmässig stensättning handlar om enorma kostnader. Därför insåg man tidigt att schaktfri teknik var lösningen, och gick ut med upphandling om totalentreprenad. Att välja schaktfritt innebar också att boende och företag stördes minsta möjliga.

Scandinavia VA-Teknik fick uppdraget. Det handlade dels om att utföra själva ledningsrenoveringen, men också om att bygga en provisorisk ledning under byggtiden. Jobbet genomfördes med bara fem små schaktgropar. Arbetet inleddes i november 2014 och var klart vid månadsskiftet januari/februari 2015 – allt enligt plan.

« Tillbaka

Nytt från oss

2016-11-04

Lyckad inledning för teknikdagar kring ledningsnät

Under oktober och november genomför Aarsleff, Scandinavia VA-Teknik, Svapipe och VA-utveckling ett antal teknikdagar i hela Sverige, från Piteå i norr till Växjö i söder.

2016-09-09

Vi söker en entreprenadsäljare till Stockholmsregionen

Scandinavia VA-Teknik förstärker sin marknadsnärvaro i Stockholmsregionen. Vill du bli en del av en expansiv division?

2016-06-07

Teknikdagar 2016

Smart informationslagring, förebyggande ledningsunderhåll och schaktfri förnyelse är självklarheter för den som vill få mest för pengarna. Men det gäller att ha rätt kompetens och veta vilka genvägar som finns. Våra teknikdagar ger dig just den kunskap du behöver.

2016-05-24

Vi söker en Anläggningstekniker-VA-tekniker

Scandinavia VA-Teknik förstärker sina produktionsteam i Sverige med ytterligare en tekniker. Som tekniker ingår du i ett team bestående av 5-8 kompetenta medarbetare. Teamet utför lednings-förnyelse på plats hos våra kunder. Projekten varierar i omfattning och tid, arbetet är förlagt till olika orter i Sverige

Vad andra säger om oss

”Scandinavia VA-Teknik är en pålitlig leverantör. Dom gör sitt jobb och levererar det dom har lovat. Vi använder dom minst en gång per år.”

Mats Fridlund, Växjö kommun